حاصلضرب تانسور ناآبلی گروه ها
thesis
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه فردوسی مشهد - دانشکده علوم ریاضی
- author افسانه شمسکی
- adviser محسن پرویزی
- publication year 1393
abstract
حاصلضرب تانسور ناآبلی gو h برای زوجی از گروه های g و h تعریف می شود به شرطی که g و h روی یکدیگر به صورت سازگار عمل کنند. هدف اصلی بدست آوردن کران برای کلاس پوچ توانی و طول حل پذیری این حاصلضرب است. این کران ها با استفاده از (d_{g}(h که زیرگروه مشتق gاست و توسط عمل h روی g حاصل می شود، بدست می آیند. به طور مشابه این کران ها با استفاده از (d_{g}(h که زیرگروه مشتق hاست، نیز بدست می آیند.اگرg=h و همه ی اعمال مزدوج در نظر گرفته شود، زیرگروه مشتق به زیرگروه جابه جاگرتبدیل می شود. اگر $ g=h $ و همه ی اعمال مزدوج در نظر گرفته شود $g otimes g$ تانسور مربعی نامیده شده که حالت خاصی از حاصلضرب تانسور ناآبلی گروه ها است. حاصلضرب تانسور جعبه ای دو گروه به عنوان تعمیمی از حاصلضرب تانسور ناآبلی گروه ها معرفی می شود و برهان دیگری از قضیه الیس درباره ی متناهی بودن این حاصلضرب وقتی که هر عامل آن متناهی باشد، بدست می آید. همچنین حاصلضرب تانسوردیگری که تعمیم دیگری از حاصلضرب تانسور ناآبلی گروه ها می باشد، معرفی شده و درباره ی متناهی بودن آن قضایایی بیان و اثبات می شود.
similar resources
برخی نتایج روی تانسور مربعی ناآبلی گروه ها
مفهوم حاصل ضرب تانسور ناآبلی، برای اولین بار توسط وایتهد و تانسور مربعی ناآبلی توسط کیت دنیس معرفی شد و برخی از نظریه های اولیه ی تانسور مربعی ناآبلی در کارهای سی. میلر مورد بررسی قرار گرفته است. بعد از آن آر. برون و جی. لودی ،هنگام بررسی نتایج قضیه ی ون کمپن حاصل ضرب تانسور ناآبلی را به صورت نتیجه ای از این قضیه مورد توجه قرار دادند. در سال 1987 تعا...
15 صفحه اولحاصل ضرب تانسوری ناآبلی گروه ها
در این پایان نامه ابتدا حاصل ضرب تانسوری ناآبلی گروهها را تعریف می کنیم که از آن تعریف تانسور مربعی ناآبلی گروه ها را نتیجه می شود.سپس تانسور مربعی ناآبلی گروههای چهار گان و دوجهی و فرا دوری را بررسی می کنیم.هم چنین یک کران برای مرتبه حاصل ضرب تانسوری ناآبلی دو گروه که مرتبه انها توانی از یک عدد اول است به دست می آوریم.
15 صفحه اولابرحلپذیری و حاصلضرب متناهی گروه ها
دو زیرگروه x و y از گروه g را جایگشت پذیر شرطی در g گوییم. در صورتی که g?g وجود داشته باشد به طوری که x با yg جا به جا شود، یعنی xyg یک زیرگروه gباشد. با استفاده از این خاصیت جایگشت پذیری، شرایط جدیدی بدست می آید برای اینکه حاصل ضرب گروه های ابرحلپذیر متناهی، ابرحلپذیر شود. همچنین رفتار به طور باقیمانده ای ابرحلپذیر در حاصل ضرب متناهی گروه ها مطالعه می شود.
15 صفحه اولMy Resources
document type: thesis
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه فردوسی مشهد - دانشکده علوم ریاضی
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023